Daniel Lemma

“If I Used to Love You” sålde guld och har miljoner med streams, men det är på scen, med ett stort, tajt, pulserade reggaeband i ryggen som Daniel allra helst ska höras! Nu är han aktuell med nya kritikerrosade albumet “Punch of Love” och en stor sommarturné.

Live!

Högsta betyg för Daniel Lemmas album

Daniel Lemma är en liveartist. Visst har han haft hittar, “If I Used to Love You” sålde guld och den nya singeln “One Small Step” har redan roterat på radion i flera månader. Men det är på scen, med ett stort, tajt, pulserade band i ryggen som han allra helst ska höras. Och det är där hans särpräglade röst, med lika mycket vibrato som rytmisk punch, verkligen kommer till sin rätt. Nu släpper Kulturaktiebolaget flera datum för och sommaren bla. Latitud 57, Skansen, Liseberg och Uppsala Reggaefestival

"Vi ser verkligen fram emot att ta de här ta de här nya låtarna till scenen i vår och sommar!" säger Daniel Lemma 

I våras släpptes “Punch of Love", en reggaeskiva med fötterna i ett klassiskt sound, med Daniels egen, souliga touch och den oemotståndliga energin från reggaekollektivet Hot This Year Band. Albumet har redan mottagit recensioner som denna: 

"Vi bjuds på en reggae fylld av soul, en reggae som passar Lemmas briljanta sångröst lika bra som Bob Marley passade i jeansskjorta. En röst som definitivt kan mäta sig med de stora klassiska soulsångarna" 
- Niclas Forsgren, Lira Musikmagasin

Hot This Year Band har också kompat och producerat artister som ChronixxKapten RödEtzia och Yellowman och de spelade tillsammans med Daniel på den hyllade skivan “Common Ground” från 2016. I vår och sommar kommer Daniel Lemma & Hot This Year Band att turnera i Sverige och Europa med materialet från de båda reggaeplattorna, en serie spelningar som om möjligt kommer att bli ännu mer intensiva än förra gången de mötte publiken tillsammans.

Daniel Lemma & Kulturaktiebolaget

Kulturaktiebolaget är Daniel Lemmas bokningsbolag. Vill du boka Daniel? Kontakta Björn Lycklig Wallgren på 0739-572947 eller mejla.

Mejla Björn

Daniel Lemma

Live!

Pressbilder

Daniel Lemma 7
Foto: Kristin Lidell
 79A6891 u rigg
Foto: Kristin Lidell
 U4A8837
Foto: Johan Johansson