Daniel Lemma

“If I Used to Love You” sålde guld och har miljoner med streams, men det är på scen, med ett stort, tajt, pulserade reggaeband i ryggen som Daniel allra helst ska höras! Nu är han aktuell med nya kritikerrosade albumet “Punch of Love”.

Högsta betyg för Daniel Lemmas album

Daniel Lemma är en liveartist. Visst har han haft hits, “If I Used to Love You” sålde guld och den singeln “One Small Step” har redan roterat på radion i flera månader. Men det är på scen, med ett stort, tajt, pulserade band i ryggen som han allra helst ska höras. Och det är där hans särpräglade röst, med lika mycket vibrato som rytmisk punch, verkligen kommer till sin rätt.  I våras släpptes “Punch of Love", en reggaeskiva med fötterna i ett klassiskt sound, med Daniels egen, souliga touch och den oemotståndliga energin från reggaekollektivet Hot This Year Band. Albumet har redan mottagit recensioner som denna:

"Vi bjuds på en reggae fylld av soul, en reggae som passar Lemmas briljanta sångröst lika bra som Bob Marley passade i jeansskjorta. En röst som definitivt kan mäta sig med de stora klassiska soulsångarna" 
- Niclas Forsgren, Lira Musikmagasin


Hot This Year Band
 har också kompat och producerat artister som Chronixx, Kapten Röd, Etzia och Yellowman och de spelade tillsammans med Daniel på den hyllade skivan “Common Ground” från 2016.

Daniel Lemma & Kulturaktiebolaget

Kulturaktiebolaget är Daniel Lemmas bokningsbolag. Vill du boka Daniel? Kontakta Björn Lycklig Wallgren på 0739-572947 eller mejla.

Mejla Björn

Pressbilder

Daniel Lemma 7
Foto: Kristin Lidell
 79A6891 u rigg
Foto: Kristin Lidell
 U4A8837
Foto: Johan Johansson